Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella i BarcelonaMed sina dryga 17 hektar är Parc de la Ciutadella en av Barcelonas största parker och ett utmärkt ställe att koppla av och komma bort från det annars ganska hektiska tempot i staden.

Parc de la Ciutadella ligger i centrala Barcelona, strax norr om Ciutat Vella, och är öppen alla dagar från 09:00. Att gå in i parken är självfallet gratis men det finns också flera aktiviteter här. Exempelvis ligger Barcelonas Zoo i anslutning till parken.

Här hittar du också en botanisk trädgård, ett geologiskt museum och flera mindre kaféer.

Parkens historia

Namnet Parc de la Ciutadella kommer från att Barcelona citadell låg på platsen innan det revs 1869. 1872 påbörjades arbetet, lett av arkitekten Josep Fontserè, med att bygga en 60 hektar stor park i form av en hästsko. De ursprungliga planerna fick dock ändras då Barcelona stod värd för 1888 års världsutställning och den utformning av parken vi ser idag är någorlunda lik den som presenterades för världen 1888.

En av dem mest kända sevärdheterna i Parc de la Ciutadella är fontänen La Cascada som ritades av Josep Fontserè och som stod klar redan 1881.


Se även

Hotell vid Barcelonas strand
PortAventura
Montserrat