Sitges

SitgesSitges ligger knappt 4 mil söder om Barcelona och är en mycket populär badort som lockar många av invånarna i storstaden som vill komma bort en stund från den värsta stressen. Stränderna i Sitges är fantastiska och även om de inte är lika stora som stranden i Barcelona lockar de nästan lika många soldyrkare.

Utöver att vara en idyllisk badort erbjuder Sitges många bra restauranger och spännande arkitektur. Kyrkan Sant Bartomeu I Santa Tecla är en av Sitges främsta sevärdheter men kanske inte den främsta anledningen till att turismen är huvudnäringen i Sitges. Hit kommer för man för att sola, bada och koppla av. Ett undantag från detta är när den årliga karnevalen i Sitges äger rum. Då fokuserar den lilla badorten mer på fest än bad.

Ta sig till Sitges

Enklast tar du till Sitges från Barcelona med tåg. Tågresan tar inte mer än 30 minuter och tågen går med jämna mellanrum så du behöver inte planera resan långt i förväg.

Hotell i Sitges

Om du trivs i Sitges och inte vill åka tillbaka till Barcelona samma dag finns det gott om hotell här. Många av hotellen hör till den lite mer exklusiva sorten men med över 4000 hotellbäddar går det att hitta lite billigare hotell även i Sitges. Om du letar efter hotell i Sitges hittar du ett bra utbud här.


Se även

Hotell Barcelona
Catalonia Catedral
Sevärdheter i Barcelona