PortAventura – Nöjespark utanför Barcelona

PortAventura BarcelonaOm du gillar att åka berg- och dalbanor, våghalsiga åkattraktioner och inte lider av höjdskräck kan nöjesparken PortAventura vara den mest givna dagsturen från Barcelona. Denna nöjespark var först tänkt att bli Eurodisney innan det i sista stund flyttades till Paris. Även om Disney valde att lägga sin storsatsning i Paris fortsatte arbetet med PortAventura och 1995 öppnade denna enorma nöjespark.

Idag har nöjesparken över 30 attraktioner och är indelad i 5 olika världar; Mexico, Medelhavet, Kina, Polynesien och Vilda Västern. Respektive värld präglas av sin egen mat, arkitektur och attraktioner.

En av de populäraste attraktionerna är Dragon Khan som är en gigantiskt berg- och dalbana som har hela 8 loopar och når en topphastighet på 110 km/h. Det finns även gott om attraktioner för det mindre barnen men har du enbart yngre barn kan Tibidabo vara ett bättre alternativ då attraktionerna på PortAventura mer är lämpade för ungdomar och vuxna.

PortAventura utanför Barcelona

Ta sig till PortAventura från Barcelona

Portaventura ligger mellan kuststäderna Vila-seca och Salou i provinsen Tarragona och närheten till Barcelona gör att det blivit ett populärt resmål för många som har ”en dag över”.

Det finns flera sätt att ta sig till Portaventura från Barcelona och oavsett vilket alternativ som passar dig bäst ska restiden inte behöva överstiga 1 timma. Så avståndet är inte ett problem om du vill komma bort för en dagstur till PortAventura eller njuta av en kort paus i en av de största nöjesparker i Europa.

Tåg

PortAventura har en egen tågstation och det går flera tåg varje dag från Barcelona. Har du inte bil och är enbart sugen på se PortAventura är tåg ett alldeles utmärk alternativ.

Bil

Det finns en hel del att se och uppleva runt Tarragona så om du har bil har du lite mer möjligheter att upptäcka omgivningen. För att ta sig till PortAventura från Barcelona med bil åker du söderut på motorvägen AP-7. Från Tarragona är det sedan väl skyltat till PortAventura och är det inte alltför mycket trafik ska resan inte behöva ta mer än 45-50 minuter.

Buss från flygplatsen

Om du kommer till Barcelona med flyg och vill börja med att besöka PortAventura så går det bussar regelbundet från Barcelonas flygplats.


Se även

Hotell i Barcelona
Hotell vid La Rambla
Parc Güell